M3. Terra Mission: Waste (Deșeuri)

    


Deșeurile reprezintă una dintre cele mai mari surse de poluare și sunt o problema cu efect important asupra mediului. Deșeurile pot să afecteze mediul în foarte multe feluri – de la modul în care sunt concepute până la felul în care sunt strânse și tratate, toate aceste etape având un impact uriaș asupra mediului înconjurător și al calității vieții.

În prima parte din modulul “Waste”, din pachetul educațional “Terra Mission”, cei 26 de elevi din clasa a VII-a C au au parcurs, sub îndrumarea d-nei profesor Olaru Lorena activitățile atractive din cadrul lecției realizate în Gynzy.


    Una din cerințe a fost ca elevii să realizeze un poster “Cum să folosim mai puțin PLASTIC?”. Elevii au lucrat în echipe și rezultatele muncii lor pot fi văzute mai jos.

Activitatea a continuat în Săptămâna Verde, când elevii au creat obiecte diferite din sticle de plastic.

    Elevii au învățat despre deșeuri, „supa de plastic” și deșeurile reziduale. Ei au aflat cum se face separarea deșeurilor, ce este reciclarea și “zero deșeuri”. În cadrul activităților s-au informat cu privire la soluțiile problemei deșeurilor și la metode de a reduce consumul de plastic.

     Pe baza celor învățate elevii au creat postere cu ajutorul aplicației Fotor, Microsoft Publisher sau Canva și au creat obiete diferite din sticlele de plastic.                                                                    

Posterele și imaginile obiectelor create au fost postate pe un padlet. În continuare elevii au avut posibilitatea să le aprecieze cu puncte cuprinse între 1-100. Perioada de votare se termină în 26.IV.2024, urmând ca primele locuri să fie premiate.


Made with Padlet