M8.Terra Mission: Copacii (Trees)

 


Copacii și pădurile ne oferă beneficii importante. De la rolul de purificare a aerului, la cel pe care îl au în circuitul apei în natură și de absorbție al gazelor cu efect de seră, până la furnizarea lemnului, arboriiși pădurile sunt elemente fără de care viața noastră nu ar fi așa cum o cunoaștem.

Millennium Ecosystem Assessment (MA) (sponsorizat de ONU) pentru a analiza impactul acțiunilor umane asupra ecosistemelor și bunăstării umane, a identificat patru categorii majore de servicii ecosistemice: 

  1. furnizare
  2. reglementare
  3. culturale
  4. de sprijin.

Elevii din clasele a VII-a B și a VI-a B au parcurs activitățile din ultimul modul din pachetul educațional "Terra Mission" - Trees (Copacii). Cu ajutorul activităților interactive elevii au învățat despre:
- cum „funcționează” copacii;
- funcțiile copacilor și pădurilor;
- ecosistemele din care fac parte copacii;
- problemele create de defrișări;
- cum pădurile influențează clima;
- ce pot face ei înșiși pentru a contribui la protecția copacilor și a pădurilor.
După ce au parcurs suportul de lecție și au rezolvat exercițiile din fișa de lucru, ei au răspuns la trei întrebări importante:
  • De ce sunt copacii atât de importanți?
  • Care sunt problemele?
  • Care sunt soluțiile posibile?
Ei au postat răspunsurile într-un padlet încorporat în blogul dedicat campaniei SDW și au distribuit link-ul paginii părinților, cunoscuților și nu numai, cu scopul de a face cunoscut despre ce au învățat.

Made with Padlet